FKFK » Műszaki » Csavarkompresszor széles választékban kapható
Csavarkompresszor széles választékban kapható

Csavarkompresszor széles választékban kapható

1 815 Megtekintés

A modern technikának és a szigorú követelményeknek köszönhetően, a szivattyúkhoz hasonlóan, a kompresszorok is folyamatos modernizációnak voltak kitéve. A továbbfejlesztés elsődleges szempontja a teljesítmény és a minőség gyarapítása, az ár-értéki kritériumok csökkenésével egyenlő arányban. A prémium minőségi csavarkompresszor a modern ipari technológiának megfelelően volt megtervezve és legyártva, annak érdekében, hogy a nehéz ipari szektorok követelményeinek is kitűnően megfeleljen.

A csavarkompresszor teljesítményének és kapacitásának köszönhetően, legfőképpen nagyobb ipari és üzemi célokra ajánlott a használata, mivel folyamatos levegőhasználatra alkalmas gépezetek ellenben a dugattyús kompresszorokkal, amelyek kizárólag szakaszos levegőhasználatra alkalmasak. A csavarkompresszor általi levegősűrítés két precíz, aszimmetrikus profilú orsó által történik, amelyek nagy sebességgel szembe forognak.

A csavarkompresszor meghajtása villanymotorral történik, ami egybe van építve a kompresszorral, az erőátvitel pedig egy ékszíj alkalmazásával. A csavarkompresszorok manapság több változatban kaphatóak, a felépítés, a teljesítmény, valamint a modularitás függvényében. A kompresszorok egyszerűsítése és a karbantartási költségek csökkenése érdekében létrejött az integrált kompresszor egység, amely gépezet több konstrukcióját foglalja önmagába.

A gépezet működési paramétereinek irányítása és ellenőrzése, valamint a különböző funkciók jelzése és beállítása egy vezérlőpanel mikroprocesszorára épülnek, amely által a kompresszor sokkal egyszerűbben kezelhető. A csavarkompresszor minden egyes alkotóeleme színvonalas anyagból készül, a fejlett megmunkálási technológia pedig a hosszú távú minőséget garantálja.

Szólj hozzá