FKFK » Autó » A Tesla model 3 különleges funkciói
A Tesla model 3 különleges funkciói

A Tesla model 3 különleges funkciói

840 Megtekintés

A Tesla mérnökei az eddigi legolcsóbb villamos autót tervezték meg. A mérnökök teljesen másképpen gondolkodnak, mint a legtöbb autóipari mérnökök. A tesla 3-ra tökéletesen igaz, hogy olyan vezetni mintha egy számítógépet vezetnénk. Ez az autó egy komplett számítógép. Ugyan még nem vezeti el az autót a számítógép, de már nagyon köze járnak a mérnökök a megoldáshoz.

A Tesla eddigi legolcsóbb elektromos autója egy középen elhelyezett érintőképernyős kijelzővel rendelkezik. A kocsival összefüggő összes információt jelzi számunkra, így akár az autó működését is nyomon követhetjük. Az ablaktörlő ki és bekapcsolásához egyáltalán nincsen bajuszkapcsoló, így a kijelző bal sarkában elhelyezett gomb segít annak működtetésében. Az ülésfűtés, légkondicionáló, a tükrök állítása, a páramentesítés bekapcsolása is mind innen indítható. Az érintőképernyőn találjuk meg a rádió irányításának lehetőségét is. Ez sajnos azonban még nem érhető el, így nincsen AM és FM rádió, CD lejátszó és még a zene streamelés is hiányzik. A mérnökök hamarosan egy frissítéssel fognak előállni, ekkor már mindennel rendelkezni fog a Tesla 3.

A Tesla vállalatot még 2003-ban Martin Eberhard, Marc Tarpenning, JB Straubel, Ian Wright alapította. A gyár az amerikai feltalálójáról kapta nevét, aki Nikola Tesla volt. Legelőször 2008-ban a Tesla Roadster-t dobták piacra. Az elektromos meghajtással rendelkező sportautó hatalmas sikert aratott. Az amerikai ügyfelek a 2008 és 2009 évben gyártott autókat már jó előre lefoglalták így a többi piacra nem igen jutott belőle. 2009 márciusában jöttek ki a Tesla Model S változattal, amely már egy szedán volt. 2012 júniusától kezdték meg az autók kiszállítását. 2012-ben a Tesla Model X következett, amely egy crossover volt. 2013-ban 22 500 darabot adtak el a modellből. A Tesla Energia Group foglalkozik az energia tároló egységek fejlesztésével és a gyártásával is. A technológiát tovább is értékesítik a Toyotának és a Daimlernek. 2013-ban Hollandiában egy új üzemet építettek, hiszen az európai piacot innen tervezik ellátni. 2017 július 28-án adták át az első Tesla Model 3-at a tulajdonosoknak, akik a hírek szerint mind Tesla alkalmazottak voltak. 455 000 előrendelés érkezett eddig a modellre.

Szólj hozzá