FKFK » Egészség » Bolognai spagetti házilag – tartósítószerek és ízfokozók nélkül, egészségesen
Bolognai spagetti házilag - tartósítószerek és ízfokozók nélkül, egészségesen

Bolognai spagetti házilag – tartósítószerek és ízfokozók nélkül, egészségesen

1 755 Megtekintés

Az olaszok egyik kedvelt tésztaételét már valószínűleg mindenki kóstolta, és a zacskós, üveges változatok kedvelői valószínűleg elégedettek is a pár perc alatt elkészíthető, ám az eredeti változattal még csak köszönőviszonyban sem levő tésztaszósszal. Az “az vagy amit megeszel” ebben az esetben is maximálisan érvényesül, elég csak megnézni az előre elkészített porok, vagy mártások összetevőit, s máris látni, hogy bizony a hasonló étel minden, csak nem egészséges.

Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek a bolognai spagetti házilag készíthető változata mellett. Az összetevők árát tekintve nem sokkal drágább, mintha a tartósítószerekkel és ízfokozókkal teli mártással készítené, ám ízében, és a szervezetre gyakorolt hatásában merőben mást fog tapasztalni. 

A turmixolt, vagy reszelt répa, hagyma, zeller hármasát vajon és némi olíván megpárolva már fenséges illatok szállnak a konyhában, nem is beszélve a friss zöldségek egészségre gyakorolt hatásáról. Darált hús gyanánt nem kell feltétlenül a nehéz sertés, vagy marha mellett dönteni, választhatja a darált pulykahúst is, mely az egyik legkönnyebbnek minősül, nem terheli szervezetét, ráadásul plusz kilók sem szaladnak fel, ha a megfelelő tésztával tálalja a bolognai spagetti házilag készíthető változatát.

Az egyes receptekben előírt tejszín, tej elhagyható, viszont a pürésített friss paradicsom semmiképpen. Ízlés szerint rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal a bolognai spagetti házilag is fenséges ízorgiákat okoz majd Önnek és vendégeinek.

Szólj hozzá