FKFK » Egészség » Homeopátia a mindennapokban
Homeopátia a mindennapokban

Homeopátia a mindennapokban

832 Megtekintés

Akut és krónikus betegségeket is megkülönböztetnek a homeopátiában. Ez a fajta öngyógyítás már több mint 200 éve a köztudatban van. A hosszan tartó és vissza-vissza térő betegségek esetén egy alapos anamnézis felállítása szükséges és csak ezután lehet elkezdeni a kezelést. Homeopátiás orvos felügyelete mellett érdemes, hiszen az ismereteire mindenképpen szükségünk lesz.

Minden egyes homeopátiás szer információkat rejt, amelyet természetesen a külső és a belső tényezők is befolyásolhatnak. Nagyon fontos tudni, hogy a homeopátiás szereket helyesen kell tárolni.

  • ne fogjuk meg a kezünkkel a szereket
  • elektromos hullámok hatásának soha ne tegyük ki, ilyen például a számítógép, a mikrohullámú sütő és a TV
  • kerülendő a fémekkel való érintkezése is, így a vizes oldatokat kerámia vagy üveg edényben tároljuk.
  • hőnek se tegyük ki, így a naptól védve tároljuk, se túl hideg se túl meleg helyen
  • a kezelések során tartózkodjunk a mentolos termékek fogyasztásától és a parfümök használatától

A homeopátiás gyógyszer szedése potencia szerint történik. Alacsony (C3-C, CH 15, D3-D12), közepes a D és C 12-C, CH 30, magas a D200, C200 vagy az ennél nagyobb számozások. Az alacsony és a közepes potenciákat akut betegségek esetén használjuk, míg a magasat a komolyabb betegségeknél. Sokszor a mennyiség is nagy kérdőjel sokak előtt, ezért szükséges a beállítás is, amelyhez csak a szakemberek értenek. Az alacsony potenciákat naponta 2 -5 alkalommal, a közepes potenciákat 1-3 alkalommal kell szedni. Maximum egyszerre 5 golyót lehet beszedni, ennél többet tilos, ez már egy felnőtt adagja. Gyerekeknél azt szokták mondani, annyit ahány éves, de itt is 5 a maximum javasolt mennyiség. A szereket szárazon kell elszopogatni, hiszen a száj nyálkahártyájáról szívódnak majd fel. A vizes oldatokat mindig a szájban kell tartogatni és nem szabad egyből lenyelni. A homeopátia a mindennapokban is segíthet a betegségek gyógyításában így az is elképzelhető, hogy számtalan antibiotikum szedését mellőzhetjük.

 

Szólj hozzá