FKFK » Energia » Ökoindustria szakkiállítás 2013
Ökoindustria szakkiállítás 2013

Ökoindustria szakkiállítás 2013

2 304 Megtekintés

Már csak napok vannak hátra az idei Ökoindustria szakkiállítás megnyitójáig. Hogy mit is takar maga a szakkiállítás? Az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energia Szakkiállítás nevével is jól fémjelzi, hogy a környezettudatosságért folyamatosan tenni kell és ebben fontos szerepet kap a tájékoztatás, az érintettek személyes találkozása, egyeztetése a fejlődés érdekében.

Maga a szakkiállítás alapvetően a környezetipar számára biztosít személyes bemutatkozáshoz, kapcsolatépítéshez színteret. A szakkiállítás először 2009-ben nyitotta meg kapuit. Két évvel később, 2011-ben szintén sikeres rendezvényre került sor, ahol 84 kiállító mutathatta be a 3 nap alatt termékeit, szolgáltatásait mintegy 5400 látogató számára. Idei évben szeptember 25-27 közt a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szervezésében a környezetvédelemben érintettek kapnak lehetőséget a kiállítás keretében való bemutatkozásra. A szakkiállítás célcsoportjába így a környezetvédelmi ipar szereplői, a környezetvédelmi eredményeket felmutató vállalatok mellett környezetvédelmi szakmai szervezetek, vállalkozások, valamint kutatásban és innovációban érintett szereplők is bekerültek.

A III. Ökoindustria kiállítás kiemelt témaként foglalkozik a levegőszennyezés csökkentésének lehetőségeivel, hiszen az idei év a levegő tisztaság éve Európában. Emellett fontos eleme a szakkiállításnak a hulladékgazdálkodás terén a másodnyersanyagok előállításának és hasznosításának témaköre, valamint a víztisztaság védelmét szolgáló európai Vízkeretirányelv végrehajtásához kapcsolódó feladatokról való tájékoztatás. Természetesen a rendezvény témái közül nem maradhat ki a megújuló energiaforrások köre, az energiahatékonyság, az ökoépítészet és a biotechnológia sem.

A szakkiállítás keretében a látogatóknak nemcsak a jövő iparágát felvonultató magyar és külföldi kiállítók termékeivel, szolgáltatásaival lesz lehetőségük megismerkedni, hanem számos konferencia és kísérő rendezvény is része lesz a kiállításnak. Így szó lesz konferencia keretében az egyedi szennyvízkezelés gyakorlatáról a múlt, jelen tapasztalatainak és a jövő lehetőségeinek felsorakoztatásával. Kerekasztal keretében kerülnek megbeszélésre a vizek jó állapotának megőrzését szolgáló koncepciók, de akár vitanapon is részt lehet venni, ahol a zöld szervezetek és zöld üzletek nézőpontjaival ismerkedhet meg az érdeklődő.

Szólj hozzá